Destek Hattı: 0542 716 21 85

Neden Telli Terbiye File Sistemi ? / Tarih : 14 Mayıs 2020

Büyük yatırımlarla büyük umutlar bağlanarak alınan arsalar, fidanlar, depolar yatırımcı için getiri sağlaması ancak kaliteli ve verimli ürün alması ile sağlanır. Bu bağlamda her sene kurulan binlerce hektar meyve bahçesi yatırımcıları, telli terbiye sisteminin zorunluluğu konusunda hemfikirler.

Dolu yağışı veya güneş yanıkları ile verimsiz ve kalitesiz meyve üretiminin önüne, kurulan telli terbiye sistemi üzerindeki file yardımı ile geçilir. Dolu yağışı sık görülen bölgelerde geniş, güneş yanığı riski olan bölgelerde dar gözlü fileler kullanılmaktadır.

Sulama sistemlerinin geçirildiği , sık dikilen fidanların kendilerini taşımakta yardımcı olan, meyvelerin ağırlıklarını taşıyan telli terbiye sisteminin önemi, bahçenin başına herhangi bir dolu ve kalitesiz üretim oluşturacak etken gelmeden anlaşılarak,uygulamaya geçilmelidir.

Profesyonel tarım ile yaygınlaşan bodur meyvecilik, bir nevi bacasız fabrikaların kurulmasına, yatırımcıların ciddi miktarlarda meyvenin gerek yurtiçi satışlarına gerekse yurtdışı ihracatlarına vesile olmuştur. Bu denli karlı ve büyük sermayeler bağlanan yatırımlar, oluşacak risklerin ekarte edilmesi konusunda, telli terbiye sistemini de zorunlu kılmıştır.

whatsapp

TEMA AYARLARI

Tema Rengi